Suggesties tot nu toe

Ik ben met deze dagelijkse e-mail begonnen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar ook voor mij is het nieuw. Aan inspiratie geen gebrek, maar ik experimenteer nog wel volop met de toon, stijl en insteek van mijn teksten.

Daarom is echt fijn dat ik enkele suggesties kreeg waar ik nog meer over kan schrijven.

Dit is de input tot nu toe:

Tomson Darko’s visie op de huidige actualiteit in de maatschappij —) Leuk. Ik wil geen opiniemaker zijn met een mening. Want daar zijn er al duizendmiljoen van. Maar ik vind het wel boeiend om huidige ontwikkelingen door een tomson darko bril te bekijken. Ik zal dit vaker via een spraakbericht delen, dan mail. Mijn mailteksten worden namelijk nagekeken door een paar mensen en daardoor werken we paar weken vooruit. Vaak als de mail nagekeken en verzonden is, heeft de actualiteit het alweer ingehaald…
De invloed van muziek op een gemoedstoestand —) ja! Dit is een heel boeiend onderwerp. Vooral omdat muziek lichaam én geest beïnvloed. Het lichaam is heel erg van het ‘nu’, in een dans bijvoorbeeld. Onze gedachten zijn vaak bij het verleden of toekomst. Ik ga dit verder uitwerken.
Gevoelens hebben voor iemand anders als je in een lange relatie zit —) Gelukkige mensen gaan ook vreemd. Ik wil graag het onderwerp liefde verkennen! Dus deze komt dan zeker ook voorbij. Ik denk dat ik hier pas na de zomer mee aan de slag ga.
De rauwe ongefilterde stukken van het leven —) dat is mijn trademark! Ik zal er mee doorgaan
Depressie en onverwerkte trauma’s —) Hier ben ik zelf op het moment ook veel mee bezig. Ik lees er veel over. Dus ik ga mijn inzichten met je delen.
Als je ouder wordt, dat je de mensen in je leven ook via een andere bril gaat bekijken, zoals je ouders —) Jup. Ik heb hier nog wel wat over te melden. Melancholischer dan dit wordt het niet
Onzeker bestaan —) ja, het lijkt wel de grootste grap van het leven. Het universum is chaos en wij proberen met ons hoofd krampachtig vast te houden aan orde en zekerheden. Hier heb ik nog wel wat over te melden. Thanks!
Baas zijn in je eigen hoofd —) gehehehe. Ik geloof niet in vrije wil. Dit betekent dat ik niet de baas ben in mijn eigen hoofd. Maar mediteren helpt wel om bewuster te worden wat er überhaupt in je hoofd gebeurt. Ik voel me net een toerist. Misschien moet ik dit eens in een mailtje opschrijven.
Drugsverhalen —) Ik doe het altijd met condoom en gebruik nooit drugs. Je weet toch. Maar ik moet wel zeggen… Ik ben toevallig met twee verhalen bezig, waar drugs een grote rol speelt. Weet je dat ook weer.
Nog meer filosofie, zoals bestaat de ander als je niet in dezelfde ruimte bent (het sleutelgat idee) —) Heeft een boom geluid gemaakt als niemand in de buurt was om het te horen? Fascinerend gegeven. Kom ik op terug.
Geheime dingen waar je mee zit uit je verleden —) Het ding is natuurlijk dat mijn verleden verwerkt zit in alles wat ik opschrijf. Misschien moet ik het eens wat explicieter maken.

Als je nog onderwerp-ideeën hebt, let me know!

Aankomende donderdag het laatste deel van mijn Morris-verhaal…

Ik zit erover na te denken om deze mailreeks als roman te publiceren.

Wat denk jij. Is het Morris-verhaal boekwaardig?

Liefs,

Tomson

tomsondarko
Ik doe het altijd met condoom en gebruik nooit drugs.