Ik ben geen slaaf

Influencers jagen continu het algoritme na van FB, IG, Tiktok na. Wordt ‘interactie’ beloond? ‘Vertel me in de comments welke creme jij altijd gebruikt’! En ga zo maar door.

Je zou er een dagtaak aan hebben om dit bij te houden. Het is ook niet echt een schoen die bij me past. Ik heb geen six pack en geen tijd voor fotoshoots (de gedachte alleen al).

Die social media bedrijven zijn er bijvoorbeeld klaar mee dat ik mensen naar mijn website doorverwijs om verder te lezen. Want dan kunnen ze minder reclames laten zien.

Facebook heeft nu een optie dat ik betaald kan worden voor mijn teksten als ik ze exclusief op FB publiceer. Ook hebben ze een optie dat mensen geld kunnen donoren aan mij, ’the creator’.

Hahahahaha.

Wacht.

Ik lach nog een keer.

Hahahahahaha.

Nou, bekijk het even. Ik moest een tienstappen plan doornemen met tig waarschuwingen dat zij bepalen of mijn teksten geschikt of ongeschikt zijn voor het algoritme. Ik weet het antwoord nu al: ongeschikt. Ze blokkeren al vrouwen tepels. Laat staan mijn teksten. Bovendien wil ik niet afhankelijk worden van een bedrijf dat zo wispelturig is als FB.

Maar ik ben natuurlijk niet gek.

Het enige wat ik heb is mijn kunst, dus kan ik dat beter als wapen inzetten. Druk op de like knop als je het hier mee eens bent.

Dus daarom ben ik honderden #bekentenissenuithetondergrondse aan het schrijven. Korte verhaaltjes van 250 woorden. Ik ga ze de komende tijd delen op mijn social media accounts en zet ze ook op mijn blog psychokiller.eu voor het nageslacht.

Ik hoop dat het een aantal nieuwe fans oplevert en mensen warm maakt om mijn boeken te lezen.

En zo niet, dan ga ik de volgende keer mijn teksten voor laten lezen in een vlog door rondborstige dames en heren met sterke bovenarmen.

Dat was een grapje.

Serieus.

Dat ga ik nooit doen.

Dus laat het om te reply-en en te zeggen dat je zoiets wel ziet zitten.

Ik meen het.

Als mijn bekentenissen door iedereen worden genegeerd, was het toch leuk om het te doen.

Jij als trouwe volger van mijn werk zal ze als eerste gaan lezen. Elke zaterdag deel ik er een aantal in je mailbox (in één mail).

Hieronder staan er alvast twee.

Tot maandag!

Liefs,

Tomson ‘ik breng duisternis op IG en FB tijdlijnen’ Darko

#009 Ik verwacht niets

Eerlijk gezegd. Ik geloof niet zo in de toekomst. Ik weet niet eens of ik oud word. Wat ik me überhaupt bij ‘later’ moet voorstellen. In welk huis ik dan woon. Of ik dan nog leef.​

Mensen om me heen hopen op een later. Ze hebben dromen. Wensen. Verwachtingen. Maar ik verwacht echt niets. Het enige wat ik heb is vandaag. Maar denk nu niet dat ik een boeddhist ben. Dat ik zo’n type ben die zich ‘door het leven laat verrassen’.​

Als ik naar de klote ga, dan ga ik goed naar de klote. Als ik me zorgen maak, maak ik me tot bijna kotsend aan toe zorgen. En als iemand me pijn doet, dan vrees ik dat ik deze pijn niet ga overleven.

​Over vroeger denk ik niet al te veel na. Wat kan ik er nog aan veranderen? Over morgen denk ik ook niet na. Alsof het zo loopt als ik het wil. Dus concentreer ik me op het komende uur. Wat eten. Wat drinken. Masturberen. Een goede vriendin appen. Aardappels snijden.​

Het is niet dat ik er niet wil zijn. Maar omdat ik er wel ben, hoeft dit toch niet te betekenen dat ik groots moet denken en dromen?

#010 Ik denk soms aan anderen, maar vooral aan mezelf

Ik denk soms aan anderen, maar vooral aan mezelf. Misschien kom ik wat egoïstisch over. Maar neem het me niet kwalijk.​

Ik moet het met mezelf doen. Dus daarom zet ik mezelf altijd op de eerste plaats. Ik vind mezelf niet per se belangrijker dan anderen. Maar ik weet wel dat ik alleen op mezelf kan vertrouwen. Hoe stom dit ook klinkt.​

Ik zou niet eens een kogel voor een ander vangen. Maar wel voor mezelf. Als dat kon.​

Je mag me gerust elk moment van de dag bellen. Maar ik weet niet of ik dan opneem. Of ik er zin in heb. Ik weet dat mensen het fijn vinden om bij me te zijn. Ik vind het ook fijn om bij mensen te zijn. Ik kan weinig met gepraat over anderen. Bel ze dan op en zeg het tegen ze of zwijg gewoon. Zo simpel kan het leven zijn.

​Ik irriteer mensen regelmatig omdat het net lijkt alsof ik de waarheid in pacht heb. Dat mijn denkbeeld de enige juiste manier is. Nou. Je mag best weten dat ik ook twijfels heb. Dat ook ik onzeker ben. Maar waarom zou ik dat aan anderen laten zien? Alsof je me ervan kan verlossen. Dat kan je niet.

​Ik luister alleen naar mezelf. Het enige wat je zou kunnen doen, is het tegen me gebruiken. Daar pas ik voor. Dus dit is wat ik ben. Dit is wat ik vind. Je mag me, of je rot op.​

#bekentenissenuithetondergrondse

tomsondarko
Ik doe het altijd met condoom en gebruik nooit drugs.