Bekeken worden en waar ik op dit moment mee bezig ben

Voel jij je wel eens bekeken?

Ik las afgelopen week in een artikel dat dit het spotlight effect heet. We hebben altijd het idee dat we bekeken worden. De realiteit is natuurlijk, om een zin uit Charlies Manifesto te quoten: ‘niemand is bezig met jou. iedereen is bezig met zichzelf.’ Niemand let echt op ons.

Maar toch. Ik ervaar het anders. Zelfs als ik alleen ben op de wc of in mijn eigen huis, heb ik het idee dat iets of iemand me bekijkt. Verklaar me alsjeblieft niet voor gek. Ik heb het zeker niet constant. Maar nou ja, ik voel me gewoon bekeken. En pas m’n gedrag erop aan.

Even iets anders. Ik heb het je vaker gemaild. Psychokiller doe ik in mijn vrije tijd. Daarnaast werk ik 32 uur en probeer ik een privéleven in stand te houden. Sinds vorig najaar ben ik m’n activiteiten voor psychokiller anders gaan indelen qua tijd. Veel efficiënter. Het is wel met de nodige offers gepaard gegaan. Ik e-mail je er een andere keer over om hier meer over te vertellen.

Aangezien ik me toch bekeken voel en daardoor niets meer kan verbergen, wil ik je gerust vertellen waar ik mee bezig ben en wat ik tot nu toe heb gedaan dit jaar voor psychokiller. Zie het als een update.

Dit heb ik dit jaar afgerond:

  • Verhaalreeks Millennia
  • Nieuwe blogreeks ‘chlamydia’ afgeschreven. Elke zondag en woensdag online
  • Psychokiller sokken (laten) ontwerpen en uitgebracht.
  • Spamproblemen via m’n e-mails zo goed als opgelost (helaas ontvangen sommige mensen ‘m nog steeds in de spam)



Hier ben ik op dit moment mee bezig:

Digital love e-book en misschien tweede druk

Digital love is een blogreeks en boek waarin Noor en Merlijn met elkaar appen. Het verhaal zit expres vol met spreektaal. Toch kan er het nodige aan verbeterd worden qua taal. Er zitten wat suffe spelfouten in en sommige zinnen kunnen beter geformuleerd worden. Ik heb daarom vorig jaar een taalnazi gevraagd om met een frisse blik door het boek te gaan. Nu ben ik sinds dit jaar al die correcties aan het verwerken. Het is niet het leukste werk om te doen. Maar wel nodig. De eerste druk van Digital love is inmiddels uitverkocht. Het was qua kosten een duur boek om te produceren. Begrijpelijk, want hoe maak je een app-gesprek leesbaar in een boek? Het was een aardig dikke pil geworden. Ik wil voor de tweede druk kijken of het binnenwerk anders kan (lees minder dik) en het misschien in een kleinere oplage opnieuw kan laten drukken. Er komt sowieso een e-pub en een mobi-versie van Digital Love als ik de correcties heb doorgevoerd.

Heb jij ervaring met het ontwerp van het binnenwerk van boeken of iets dergelijks? Mail me alsjeblieft!

Nieuwe novelle?

Ik heb al jaren de wens om een novelle te schrijven. Dat zit tussen een kort verhaal en een roman in. Ik ben er gelijk aan begonnen na het uitkomen van ZE VOLGT ME NIET TERUG. Ik heb voor 2/3 de eerste versie van het verhaal af. Ik kan totaal niet inschatten of ik het goed genoeg vind om er een tweede versie van te maken. Laat staan om het uit te brengen. Ik streef ernaar om in ieder geval een eerste versie af te maken de komende maanden. Het dan even te laten rusten en dan opnieuw te lezen en te beslissen of ik er mee verder ga. So who knows…

Vervolg Digital love, maar dan anders

Ik wilde bij Digital love proberen of ik een verhaal kon vertellen via een app-conversatie. Op dit moment ben ik bezig om een verhaal te schrijven dat via e-mails wordt verteld. Geen conversatie meer tussen twee personen, maar een bekentenis van een persoon, per e-mail, naar jou als lezer. Het lijkt me een hele intieme ervaring en ik heb geen idee of dit gaat werken. Ik ben er aan begonnen, maar het is op dit moment een grote chaos qua aantekeningen.

Voor later

Dit is een lijstje waar ik nog niet aan ben begonnen, maar ik zou het wel graag eens willen maken. Het gaat sowieso niet op korte termijn gebeuren.

Charlie vs. Noor

Ik zou heel graag Charlie en Noor samen willen brengen in een boek. Het idee voor een verhaal heb ik al. Nu nog tijd en inspiratie om het te maken.

De kantoorroman

Game of thrones vs. Mad men. Of om meer in de literatuur te blijven: Het Bureau van J.J. Voskuil vs. Fight club van Chuck Palahniuk. En dit allemaal afspelend op een kantoor. Lijkt me heel gaaf om te doen en ik roep al tien jaar dat ik dit wil maken. Who knows. Ooit.

Luisterboek ZE VOLGT ME NIET TERUG

Ik zou graag een audio-versie willen maken van ZE VOLGT ME NIET TERUG. Ingesproken door mezelf. Wat ontbreekt: Tijd, een studio, een sound technicus met ervaring en geld.

Workshop voor creatievelingen hoe je jezelf online promoot

Ik heb het al eerder gemaild. Ik wil graag mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren delen om andere creatievelingen te helpen hoe je jezelf online neerzet en je werk kan verkopen. Ik spreek uit ervaring.

Psychokiller lezing

Maar dan wel psychokiller style. Geen idee hoe. En of ik het wel durf.

Dit was het!

Ik mail je over twee weken weer.

Groet, Tomson

tomsondarko
Ik doe het altijd met condoom en gebruik nooit drugs.